Νέες Δραστηριότητες

Νέα πρωινή Αναλυτική Ομάδα θεραπείας - Σπύρος Λούτσος

Νέα πρωινή Αναλυτική Ομάδα θεραπείας

Το Σεπτέμβριο του 2022 ξεκίνησαν οι συναντήσεις της νέας μου αναλυτικής ομάδας σε
πρωινή ώρα. Είναι ανοιχτού τέλους και θα δέχεται μέλη που δυσκολεύονται να ενταχθούν
στις απογευματινές μου ομάδες. Εύχομαι να αποτελέσει μια πλούσια και απολαυστική
εμπειρία τόσο για τα μέλη της όσο και για μένα ως θεραπευτή. Καλο τάξιδη!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ EMDR - Σπύρος Λούτσος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ EMDR

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε μεθόδους ψυχοθεραπείας παρακολούθησα σεμινάριο στη μέθοδο EMDR (Εye Movement Desensitisation, Reprocessing) για τη θεραπεία του ψυχικού τραύματος. Στο σεμινάριο ακολουθήθηκαν τα 7 βήματα του Dr Georg Pieper με θεωρητική βάση στην εργασία της Francine Shapiro. Πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2019 υπό την αιγίδα του ΣΕΨ.

Πρόκειται για μια γνωσιακή τεχνική που δίνει καλά αποτελέσματα στη θεραπεία του ψυχικού τραύματος σε ενήλικες και παιδιά που υποφέρουν κυρίως από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) αλλά και φοβίες, αγχώδεις διαταραχές.

Ειδικά σε συνδυασμό και με ψυχοθεραπεία αναλυτικής εμπνεύσεως δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - Σπύρος Λούτσος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η καραντίνα προσέφερε ευκαιρία για να εξερευνήσω νέες δυνατότητες στην εφαρμογή της ομαδικής θεραπείας.

Αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκόμισα από τον συντονισμό των τεσσάρων μου ομάδων μέσω διαδικτύου στην περίοδο της καραντίνας αλλά και μιας έρευνας που έκανα με ερωτηματολόγια που έδωσα στα μέλη προχώρησα τον Οκτώβριο του 2021 στη δημιουργία νέας Αναλυτική ομάδας μέσω διαδικτύου. Η ομάδα είναι ανοιχτού τέλους και θα δέχεται νέα μέλη

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν ήδη σε ατομική θεραπεία μαζί μου μέσω διαδικτύου. Είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση που υπάρχει και το αναλυτικό, θεραπευτικό κλίμα που εγκαθίσταται. Η ομάδα θα συναντιέται από κοντά μια ή δυο φορές κάθε έτος για δυο συνεχόμενες μέρες, ώστε να πραγματοποιούνται και κάποιες συναντήσεις δια ζώσης. Έτσι τα μέλη θα έχουν το βίωμα και της φυσικής παρουσίας.